mindfulnessvoorkinderenMindfulness voor kinderen - 'Aandacht werkt!' 

 

 

Waarom Mindfulness voor kinderen?

Net als volwassenen hebben opgroeiende kinderen en tieners het vaak druk.
Druk zijn is niet altijd erg, maar het kan lastig zijn als je veel 'moet', ook al zijn dat leuke dingen zoals sport en vrienden. Soms uit zich dat in slecht slapen, piekergedachten en 'niet lekker in je vel zitten'. De "aan-knop" doet het wel, maar waar zit de "stop-knop"? 

Mindfulness leert kinderen beter observeren en zich concentreren, in contact zijn met hun lijf en zichzelf tot rust te brengen. Dat is niet een trucje dat je ineens kunt. Dit trainen en oefenen ze samen met leeftijdsgenoten.

 

Mindfulnesstraining 'Aandacht werkt!' 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. Er komen thema's aan bod als: aandacht, luisteren naar je lijf, zintuigen, gevoelens, geduld, (pieker)gedachten, aardig zijn. We praten over deze onderwerpen en doen oefeningen passend bij de leeftijd. Dit zijn concentratie-, ontspannings- en bewegingsoefeningen.
Deze training is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, onderverdeeld in een groep voor 4 tot en met 7 of 8 jaar en van 8 tot en met 11 of 12 jaar. Thuis oefenen de kinderen. Hiervoor krijgen ze materiaal mee. 

 

Waar & wanneer?

Bij een yogastudio of elders in Kampen.
De kosten bedragen € 180,- (4-8 jaar, 45 min. per les) of € 200,- (8-12 jaar; 60 min. per les) voor een intake-gesprek, 8 bijeenkomsten, werkboekje en voor de ouders het boek "Stilzitten als een kikker" van Eline Snel. 

 

NIEUW - MYmind

MYmind is een mindfulness-groepstraining voor kinderen en jongeren met ADHD, autisme of gedragsstoornissen én hun ouders. Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten voor kinderen en ouders, ieder in de eigen groep en een follow-up bijeenkomst 8 weken later.
MYmind kan ook individueel worden gevolgd (ouder en kind).  

 

Meedoen?

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd mindfulnesstrainer voor kinderen en trainer MYmind: marga@eenzeevanrust

digistempelamtkindertrainermargadenijs