mindfulnessvoorkinderenMindfulness voor kinderen - 'Aandacht werkt!' 

 

 

Waarom Mindfulness voor kinderen?

Net als volwassenen hebben opgroeiende kinderen en tieners het vaak druk.
Druk zijn is niet altijd erg, maar het kan lastig zijn als je veel 'moet', ook al zijn dat leuke dingen zoals sport en vrienden. Soms uit zich dat in slecht slapen, piekergedachten en 'niet lekker in je vel zitten'. De "aan-knop" doet het wel, maar waar zit de "stop-knop"? 

Mindfulness leert kinderen beter observeren en zich concentreren, in contact zijn met hun lijf en zichzelf tot rust te brengen. Dat is niet een trucje dat je ineens kunt. Dit trainen en oefenen ze samen met leeftijdsgenoten.

 

Mindfulnesstraining 'Aandacht werkt!' 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. Er komen thema's aan bod als: aandacht, luisteren naar je lijf, zintuigen, gevoelens, geduld, (pieker)gedachten, aardig zijn. We praten over deze onderwerpen en doen oefeningen passend bij de leeftijd. Dit zijn concentratie-, ontspannings- en bewegingsoefeningen.
Deze training is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, onderverdeeld in een groep voor 4 tot en met 7 of 8 jaar en van 8 tot en met 11 of 12 jaar. Thuis oefenen de kinderen. Hiervoor krijgen ze materiaal mee. 

 

Waar & wanneer?

In het Libra Yogahuis in Kampen. In 2019 worden nieuwe data gepland.
De kosten bedragen € 175,- voor een intake-gesprek, 8 bijeenkomsten van 1 uur, een werkboekje en het boek "Stilzitten als een kikker" met cd. Overige materialen zijn aanwezig tijdens de training.

 

Meedoen?

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, mindfulnesstrainer voor kinderen: marga@eenzeevanrust