Mindfulness voor jongeren - 'Aandacht werkt!'

 

 mindfulnessvoorjongeren

Waarom Mindfulness voor jongeren?

Net als volwassenen hebben opgroeiende kinderen en tieners het vaak druk.
Druk zijn is niet altijd erg, maar het kan lastig zijn als je veel 'moet' ook al zijn dat leuke dingen zoals sport en vrienden.
Er zijn tieners en kinderen op de basisschool die burn-out hebben.
Soms uit zich dat in slecht slapen, piekergedachten en 'niet lekker in je vel zitten'. 

Mindfulnesstraining leert jongeren te concentreren, hun lichaam en hoofd tot rust te brengen, emoties en gedrag te begrijpen, zelfvertrouwen te vergroten en aardiger te zijn voor zichzelf en anderen. 

 

Mindfulnesstraining 'Aandacht werkt!'

De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Er komen thema's aan bod als: piekergedachten, stress, contact met je lichaam, geduld en gevoelens. We praten over deze onderwerpen en doen concentratie-, ontspannings- en bewegingsoefeningen die hier bij horen.
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen de mindfulnesstraining 'Aandacht werkt!' volgen. Afhankelijk van de leeftijden van de deelnemers kan de groep ook gesplitst worden in een groep van 12 tot 15 jaar en een groep vanaf 15 tot en met 18 jaar. Tijdens het intake-gesprek bespreken we de mogelijkheden.
Thuis oefenen de jongeren. Hiervoor krijgen ze materiaal mee.

 

Waar & wanneer?

Bij Studio Nomade in Kampen. Op dit moment worden er geen mindfulnesstrainingen gegeven vanwege corona.
De kosten bedragen € 220,- (12-14 jaar; 75 min. per les) of € 240,- (14-19 jaar; 90 min. per les) voor een intake-gesprek, 10 bijeenkomsten, werkboekje en voor de ouders het boek "Ruimte geven & dichtbij zijn" van Eline Snel. 

 

Meedoen?

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd mindfulness jongerentrainer: marga@eenzeevanrust
 

                                                                                            digistempelamtextramargadenijs002