Mindful opvoeden

 mindfulopvoeden

 

 

Waarom Mindful opvoeden?

Iedere ouder ervaart wel eens stress en spanning tijdens de opvoeding.
Als ouder heb je veel ballen in de lucht te houden.
Soms wordt hierdoor te veel van je gevraagd, waardoor je niet meer op je kind reageert zoals je dat eigenlijk zou willen.

 

Training Mindful opvoeden

De training Mindful Opvoeden is geschikt voor ouders met kinderen van 0-19 jaar die zich meer ontspannen willen voelen in de opvoeding. Deze aandachttraining richt zich op bewustwording en ontspanning in alledaagse stressvolle opvoedsituaties. Je krijgt handvatten om hiermee om te gaan als ouder. Hierdoor ontwikkel je een buffer tegen stressvolle opvoedingssituaties en breng je rust in het gezin.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst na 2 maanden. De training wordt in een kleine groep gegeven waarbij de deelnemers dagelijks thuis oefenen. Voor de start van de training hebben we een kennismakingsgesprek waarin je informatie krijgt over de training en we samen kijken naar wat je wilt bereiken.

In deze training komt het volgende aan bod:

  • Begeleide aandacht- en concentratieoefeningen met de focus op het lichaam in plaats van op (pieker)gedachtes.
  • Bewegingsoefeningen gericht op het ervaren van rust en stellen van grenzen.
  • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten.
  • Uitwisselen van ervaringen in de groep.
  • Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te kunnen oefenen en rust en plezier in het dagelijks leven vast te houden.

Deze aandachttraining voor ouders is wetenschappelijk onderzocht. Mindful Opvoeden blijkt belangrijke positieve effecten te hebben op de opvoeding, opvoedingsstress en verbetering in de relatie ouder-kind. Het draagt bij aan de mogelijkheid te ontspannen en verhoogt het gevoel van energie, levenslust en geluk.

 

Waar & wanneer

Bij een yogastudio of elders in Kampen. 
De kosten bedragen € 295,- voor een intake-gesprek, 9 bijeenkomsten en het bijbehorende boek 'Mindful Ouderschap - werkboek voor ouders'. 

 

NIEUW - MYmind

MYmind is een mindfulness-groepstraining voor kinderen en jongeren met ADHD, autisme of gedragsstoornissen én hun ouders. Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten voor kinderen en ouders, ieder in de eigen groep en een follow-up bijeenkomst 8 weken later.
MYmind kan ook individueel worden gevolgd (ouder en kind). 

 

Geïnteresseerd?

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd trainer Mindful Parenting en MYmind: 
marga@eenzeevanrust.