Yogatherapie

 yogatherapie

Waarom Yogatherapie? 

Voor sommige kinderen en tieners geven de hedendaagse druk, prikkels en verwachtingen zoveel onrust dat ze er fysiek of mentaal last van krijgen.
Yoga helpt meer rust te vinden in je lijf, je hoofd en in je dagelijks leven.
Het helpt je wat lekkerder in je vel te zitten.
Wanneer kinderen en tieners kampen met fysieke beperkingen, gedragsproblemen of bijzondere eigenschappen kunnen ze soms moeilijk of niet in een reguliere groep meedoen. Voor hen biedt individuele yogatherapie een uitkomst.

 

Wat doen we?

Vanuit het helend spelen met kinderyoga, uitgaande van de individuele behoefte en vraag, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die een kind of tiener op dat moment doormaakt.
Uitgangspunt is aansluiten bij de mogelijkheden en de belevingswereld van een kind of tiener, waardoor het zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve manier. Dit geeft handvatten om zich gezond te ontwikkelen en op zijn eigen unieke manier om te gaan met de bijzonderheden of problemen die hij/zij ervaart.
Tijdens de lessen worden onder meer grondings-, adem-, aandachtoefeningen, yoga, meditatie en ontspannende spelletjes gedaan.

 

Voor wie?

Kinderen en tieners kunnen yogatherapie volgen.
De sessies zijn geschikt als je last hebt van ademhalingsproblemen, faalangst, psychosomatische buikpijn- of hoofdpijnklachten, slaapproblemen, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, ADHD, autisme of andere bijzonderheden.
Ook als een groepsles niet bij je past kun je individuele yogatherapie doen.  

 

Waar & wanneer? 

Op school, een yogacentrum of een andere geschikte plek in Kampen of omgeving. Soms is dat bij het kind thuis.
De lessen zijn wekelijks en duren 1 uur.
De kosten bedragen € 60,- per les.

 

Meedoen?

Wil je meer informatie? Laat het me weten! 
Neem contact op met Marga de Nijs, gecertificeerd docent therapeutische kinderyoga, via marga@eenzeevanrust.nl.