Ouder-Kind Yoga

ouderkleuteryoga

 

Een ZEE van RUST leert kinderen spelenderwijs ontspannen.
Dit kan tijdens de groepslessen, maar ook in combinatie met de ouder of verzorger.
Op deze manier beleven jullie samen een avontuur.

 

Waarom Ouder-Kind Yoga?

Door de drukte in het dagelijkse leven schieten de momenten van één-op-één aandacht met je kind er wel eens bij in. Tijdens de Ouder-Kind Yoga neem je de tijd voor elkaar, zonder afleidingen.
De les biedt kinderen de gelegenheid om te genieten en te profiteren van de positieve effecten van aanraking, beweging, yoga en ontspanning. Als ouder geniet je mee en ervaar je de voordelen van de oefeningen.
Door de oefeningen zijn jullie op elkaar aangewezen, werken jullie samen, wordt het onderlinge vertrouwen versterkt en zelfvertrouwen van het kind vergroot.

Misschien doe je tijdens de workshop ideeën op om thuis toe te passen wanneer je kind hier behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld wanneer je kind zenuwachtig is voor een schooltoets, een sportwedstrijd of wanneer je kind moeilijk in slaap valt.

 

Wat doen we?

De Ouder-Kind Yoga is een relaxworkshop waarbij verschillende ontspanningsoefeningen en -spelletjes worden gedaan. Yoga-oefeningen worden gecombineerd met mindfulnessoefeningen zoals aandacht-, concentratie- en stiltespelletjes. Ook doen we adem- en meditatieoefeningen en zal er ruimte zijn voor onderlinge ouder- en kindmassage. We gaan zowel bewegen als heel rustig liggen en zitten.
De lessen hebben een thema dat is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld seizoenen, dieren, liefde, zelfvertrouwen.
Kortom: allerlei ontspannende oefeningen en aandacht voor elkaar! 

 

Voor wie?

Ouder-Kind Yoga wordt ook wel Familieyoga genoemd. Een kind kan met de moeder, vader (of bonusouder) meedoen, maar ook met een oudere broer/zus of met een opa/oma.
Er is een groep voor ouders met peuters en kleuters én er is een groep voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs. In het najaar start de groep Ouder-Baby Yoga!

 

Waar & wanneer? 

Bij Studio Nomade in Kampen. Peuters en kleuters: 9.45-10.45 uur; kinderen vanaf groep 3: 11.15-12.15 uur.
Maandelijks op zaterdag: ouderkindyoga 

  • 21 september
  • 19 oktober
  • 16 november
  • 14 december

De kosten bedragen € 15,00 per les per koppel. Aanmelden kan per les.

 

NIEUW! Baby-Yoga
 

In het najaar start een cursus Ouder-Baby Yoga (vanaf 3 maanden).
Na de zomer lees je hierover meer op deze website.babyyoga
Ook bij Studio Nomade, wekelijks op vrijdag 10.00-10.45 uur:

  • 22 november
  • 29 november
  • 6 december 
  • 13 december 

De kosten bedragen € 50,- voor de hele cursus. 

 

Meedoen?

Willen jullie meedoen? Laat het mij weten! Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd Ouder- & Kind Yogadocent: marga@eenzeevanrust.nl  Geef hierbij de leeftijd van je kind aan.