logo

 

Welkom bij Een ZEE van RUST

 

Ik ben Marga de Nijs en docent Kinder-& Tieneryoga, Ouder-Kind Yoga, Kindermeditatie, Mindfulfulnesstrainer voor kinderen, jongeren èn ouders. Ik heb Een ZEE van RUST opgericht om kinderen ontspannen te laten opgroeien. Mijn 3 kinderen zijn hiervoor mijn inspiratiebron geweest en dat zijn ze nog steeds. Door de wereld door hun ogen te zien en ervaren wat er ook op jonge leeftijd al wordt verwacht van kinderen ben ik op zoek gegaan naar ontspannende oefeningen. Hierdoor kregen ze minder last van de vele prikkels die ze te verwerken kregen en konden ze rustiger gaan slapen.

We hebben allemaal wel eens met spannende of lastige situaties te maken. Bij kinderen kan dat een sportwedstrijd zijn, toets op school, of een druk hoofd terwijl het bedtijd is. Er zijn tieners die kampen met zoveel stress dat ze helaas in een burn-out raken. Zelf weet ik ook hoe het is om een druk leven te hebben en ervaar ik veel plezier en rust door yoga, meditatie en mindful te leven. Dat gun ik iedere ouder en kind!  

Met veel plezier geef ik lessen aan kinderen vanaf de peuterleeftijd tot 20 jaar. Het mooie vind ik dat ieder kind anders is met zijn bijzonderheden, mogelijkheden en ook beperkingen. Het is hartverwarmend om te zien wat er met kinderen gebeurt tijdens een les, hoe soms de blik in hun ogen verandert en hoe ze zichzelf rustig voelen worden.

Ik vind het belangrijk ouders de kinderen ook thuis kunnen helpen met ontspannen. Daarom ben ik heel blij dat er ook ouders met de Ouder-Kind Yoga meedoen en mogen ze mij altijd benaderen met vragen over boekentips of ontspannende spelletjes. In de loop van 2018 start ik met het geven van de training Mindful Parenting voor ouders om hen te leren omgaan met opvoedstress. Als je als opvoeder lekker in je vel zit voelt je kind dat ook en andersom!    

  margadenijs

Enkele reacties:

Moeder van 10-jarige zoon:

Hij zei dat hij er veel aan gehad heeft. Hij weet voor zichzelf nu beter de rust in zijn hoofd te creëren. Dat wordt ook op school herkend. Dat is dus winst.

Meisje in groep 8 na afloop van een workshop op school: 

Juf Marga, kun je vanavond als ik ga slapen bij me thuis komen? Ik voel me zo relaxed ........

Meisje van 17 jaar op Gespecialiseerd Voortgezet Onderwijs tijdens ontspanningsles: 

Mijn buikpijn is weg!

Leraar op Gespecialiseerd Voortgezet onderwijs:

Wij zouden ook van jou les moeten krijgen om te leren hoe we de rest van de week de kinderen kunnen helpen omgaan met spanning. 

Namasté,
Marga 

 

 

 

Cursus | Agenda

09-10-2018 | 22:06 uur

In de herfstvakantie WOBBELYOGA: woe. 24 okt. vanaf groep 3 t/m 16 jaar!

21-09-2018 | 09:41 uur

Maandag 1 oktober start Mindfulness voor jongeren 'Aandacht werkt!' 

21-09-2018 | 09:41 uur

Woensdag 3 oktober start training Mindful Opvoeden

20-09-2018 | 20:31 uur

Zondag 30 september SUP Yoga op het Heerderstrand 

20-09-2018 | 20:30 uur

Zondag 7 oktober Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis