logo

Mindful Tieneryoga

 

Wat is Mindful Yoga?

Mindful yoga is een combinatie van yoga met concentratieoefeningen vanuit de mindfulness. De nadruk ligt op aandacht. Aandacht voor de beweging, de adem, in- of ontspanning. Er wordt geleerd om bewust te bewegen en de oefeningen zijn rustiger dan in algemene yogalessen gebruikelijk kan zijn.  

Een groot deel van de les bestaat uit het doen van yogahoudingen. Dat noemen we asana's. Dit doen we op verschillende manieren, waarbij we soms liggen, maar ook zitten en staan. Er is ook veel tijd voor ademhalings- en concentratieoefeningen. Door elementen uit de mindfulness toe te passen in de lessen kunnen de tieners leren omgaan met lastige (pieker)gedachten, nare gevoelens en zich beter te concentreren. 

De oefeningen zijn niet prestatiegericht. De lessen zijn positief en hebben verschillende doelen om het welzijn van de jongeren te vergroten, zoals bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, samenwerken, inzicht, kracht, aandacht en liefde voor jezelf, lekker in je lijf voelen. 

 

Mindful Tieneryoga: vanaf 11 jaar, vrijdagmiddag Libra Yogahuis Kampen

Yoga voor tieners is belangrijk (en fijn!) omdat er een hoop gebeurt in een tienerleven. Denk maar aan school (huiswerk en toetsen), het uiterlijk/lichaam, vriendschappen en contact met ouders veranderen, volle agenda's en ook sociaal leven online ....

Yoga kan helpen tieners rust te geven zodat het lichaam èn het hoofd kunnen ontspannen. Yoga kan balans brengen in je leven waardoor je lekkerder in je vel kunt komen te zitten. Door de oefeningen te doen maak je meer contact met je lichaam en voel je beter je eigen grenzen aan. Helaas zijn er (al) tieners met stress en burn-outklachten ....

De accenten van de oefeningen liggen op onderwerpen die tieners bezig houden zoals zelfvertrouwen, identiteit, stevig op eigen benen staan, gezondheid, (prestatie-) druk vanuit school en liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en anderen. We staan stil bij 'moeilijke' emoties in het leven en hoe hier mee om te gaan. Er worden praktische oefeningen en suggesties gedaan die de tieners direct in hun dagelijkse leven kunnen toepassen zodat ze zich weer relaxt en fit kunnen voelen.

De lessen hebben een vaste opbouw. We starten met een gesprekje over het thema van de les, doen een (meditatie)oefening om uit de drukte van de dag te komen, opwarmen en bewegen, ademhalings- en concentratieoefeningen, yogahoudingen, soms massageoefeningen en altijd een liggende meditatie (droomreis) en een gesprekje aan het einde.

Kijk bij het lesrooster voor de actuele data en tijdstippen. Voor deze lessen heb je geen ervaring nodig en hoef je niet speciaal lenig ofzo te zijn. Heb je, of heeft uw tiener, mogelijk interesse, laat het mij weten!  Een kennismakingsles is gratis!

Voor vragen kan ik natuurlijk gemaild of gebeld worden. Aanmelden kan via aanmelding-informatie of via e-mail. Geef hierbij dan de naam en leeftijd van de tiener aan. Ik stuur altijd een bevestiging van deelname. Ook zal ik contact opnemen als een cursus onverhoopt niet door kan gaan wegens te weinig aanmeldingen of de groep juist al vol zit. Bij voldoende aanmeldingen zal er een groep zijn voor jongere tieners (10-14 jaar) voor iets oudere tieners (15+). Omdat ieder kind anders is en ervaring of interesse kan verschillen kunnen we overleggen welke groep het beste bij uw tiener past.

 

       

 

 

Cursus | Agenda

09-10-2018 | 22:06 uur

In de herfstvakantie WOBBELYOGA: woe. 24 okt. vanaf groep 3 t/m 16 jaar!

21-09-2018 | 09:41 uur

Maandag 1 oktober start Mindfulness voor jongeren 'Aandacht werkt!' 

21-09-2018 | 09:41 uur

Woensdag 3 oktober start training Mindful Opvoeden

20-09-2018 | 20:31 uur

Zondag 30 september SUP Yoga op het Heerderstrand 

20-09-2018 | 20:30 uur

Zondag 7 oktober Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis