logo

SUP Yoga

 

Een ZEE van RUST …. Dat kun je bijna letterlijk ervaren tijdens een les SUP Yoga. Houd je van yoga, water en de andere elementen van de natuur? Wil je lichamelijke uitdaging èn ontspanning ervaren? Kom dan meedoen met de SUP Yoga!

 

Wat is SUP Yoga?

SUP is een afkorting van Stand Up Paddle. Op een SUP-board beweeg je je staand voort met behulp van een peddel. Er zijn verschillende soorten en maten boards. Voor de SUP Yoga wordt gebruik gemaakt van wat bredere boards waarop verschillende yoga-houdingen (asana’s)  worden gedaan.

 

Waarom SUP Yoga?

De ontspannende effecten van yoga (op de mat) zijn bij de meeste mensen wel bekend. Wat SUP Yoga toevoegt zijn de elementen in de natuur. Zodra je los komt van de wal en op het water bent, kom je vaak ook beter los van ‘je hoofd’ en de alledaagse drukte. Hierdoor kom je nog dichter bij een gevoel van rust. Iedere les is anders afhankelijk van de weersomstandigheden. Je wordt je meer bewust van de wind door je haren, de zonnestralen òf regendruppels …., de geluiden van de vogels of kikkers, de lucht, de bomen en dergelijke.

Naast de ontspanning is er ook een meer fysieke uitdaging. Yoga op een board is anders dan op de mat. Naast het voelen van het kabbelende water of golfjes, voel je ook een beweegbare ondergrond waarbij je makkelijk uit balans raakt. Het vergt concentratie om balans te vinden en hierdoor maak je op een andere manier gebruik van je buik-/been-/armspieren. De SUP Yoga geeft je dus ook nog spierkracht en mentale kracht!  

 

Hoe ziet een SUP Yoga les eruit?

De SUP Yoga start altijd met een instructie op de kant. Daarna gaan we het water op en peddelen we naar een geschikte plek op de recreatieplas waar we op dat moment zijn. Zodra we een geschikte plek hebben gevonden, afhankelijk van de wind en dergelijke, starten we met een warming-up. Daarna doen we verschillende yoga-oefeningen, zowel staand, zittend als liggend. We eindigen altijd, net als bij de yogales op de mat, in een eindontspanning. Liggend op de rug even wegdromen en luisteren naar de geluiden die de natuur ons op dat moment brengt ….

 

Voor wie?

De SUP Yogalessen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren boven de 14 jaar. Heel geschikt om samen met je tienerzoon/-dochter te doen! Het hebben van een zwemdiploma is een vereiste. Het is handig als je ervaring hebt met yoga, maar geen vereiste. De les wordt afgestemd op het niveau van de deelnemers, dan kan zowel beginners als gevorderden zijn. Yoga is niet prestatiegericht en er is variatie (èn uitdaging) in de oefeningen.

Er kunnen fysieke (bijvoorbeeld zwangerschap of blessures) of mentale omstandigheden zijn waardoor SUP Yoga niet prettig kan zijn. Het is daarom van belang bij aanmelding bijzonderheden te melden!  

 

Waar en wanneer?

De lessen vinden plaats in een recreatieplas in de wijde omgeving van Kampen. De lessen kunnen zowel in de ochtend als avond (sunset) zijn.

In de maand september bij geschikt weer en voldoende deelname iedere zondagochtend van 10.00-11.30 uur op het Heerderstrand!

Kosten bedragen per les 22,50 (dit in incl. huur van het board).

De locaties voor de SUP Yoga kunnen verschillen en daarmee ook de faciliteiten als omkleed- en douchegelegenheid. Dit zal voorafgaand aan een les via de mail gecommuniceerd worden.

Veiligheid vinden we heel belangrijk. Het kan daarom voorkomen dat een les verschoven wordt vanwege de weersomstandigheden (te harde wind, te koud, onweer).

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar: marga@eenzeevanrust.nl 

img20180808wa0018img20180808wa0025img20180808wa0031img20180808wa0036img20180808wa0040

Cursus | Agenda

02-11-2018 | 16:55 uur

Zaterdag 8 december Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis!