logo

Ouder- & Kind Yoga

 

Een ZEE van RUST leert kinderen spelenderwijs ontspannen. Dit kan tijdens bijvoorbeeld de groepslessen, maar ook in combinatie met de ouder of verzorger. Op deze manier beleeft u samen een avontuur en ervaart u oefeningen om thuis toe te passen.

 

Waarom Ouder-Kind Yoga?

Door de drukte in het dagelijkse leven van zowel de ouder als het kind en/of meerdere kinderen in het gezin schieten de momenten van één-op-één aandacht met uw kind er wel eens bij in. Tijdens de Ouder-Kind Yoga neemt u de tijd voor elkaar, zonder andere afleidingen en verleidingen. De les biedt kinderen de gelegenheid om te genieten en te profiteren van de positieve effecten van aanraking, beweging, ritme, yoga en ontspanning. Als ouder deelt u mee in dit plezier en de voordelen van de oefeningen. Door de oefeningen bent u op elkaar aangewezen, werken jullie samen en kan het onderlinge vertrouwen worden versterkt en het zelfvertrouwen van het kind worden vergroot.

Mogelijk doet u tijdens de workshop ideeën op om thuis toe te passen wanneer uw kind hier behoefte aan heeft. Denk hierbij aan de momenten waarop het in slaap vallen wat lastig is, zenuwen voor een schooltoets, een belangrijke sportwedstrijd of wanneer uw kind overprikkeld is. Vanzelfsprekend kunnen ouders bij Een ZEE van RUST ook terecht voor spelsuggesties, titels van boeken of cd's om hier thuis (meer) aandacht aan te kunnen besteden.

 

Hoe ziet een Ouder-Kind Yoga les er uit?

De Ouder-Kind Yoga noem ik ook wel een relaxworkshop. Het is een combinatie van yoga-oefeningen, waarvan we een aantal ook in duo's uitoefenen, èn mindfulnessoefeningen zoals aandacht-, concentratie- en stiltespelletjes. Ook doen we meditatieoefeningen en zal er ruimte zijn voor onderlinge ouder- en kindmassage. We gaan zowel bewegen op allerlei manieren als heel rustig stil liggen en zitten. 

De lessen hebben een thema en dit is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld seizoenen/natuur, dieren, liefde, zelfvertrouwen. Kortom: allerlei ontspannende oefeningen en aandacht voor elkaar! 

 

Voor wie?

Ouder-Kind Yoga wordt ook wel Familieyoga genoemd. Een kind kan met de vader of moeder meedoen, maar ook met een oudere broer/zus of met een opa/oma! Er is een groep voor ouders met peuters en kleuters èn er is een groep voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs.

 

Wanneer?

De Ouder- & Kind Yoga vindt iedere eerste weekend (afwisselend zaterdag-/zondagochtend) van de maand plaats in het Libra Yogahuis in Kampen. Kijk bij lesrooster voor de actuele data en tijdstippen.

Voor vragen kan ik natuurlijk gemaild of gebeld worden. Aanmelden kan via aanmelden cursus of via e-mail. Geef hierbij dan de naam en leeftijd van het kind. Ik stuur altijd een bevestiging van deelname. Ook zal ik contact opnemen als een les onverhoopt niet door kan gaan wegens te weinig aanmeldingen of de groep juist al vol zit. 

 

Cursus | Agenda

02-11-2018 | 16:55 uur

Zaterdag 8 december Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis!