logo

Mindful Opvoeden

 

Ontspannen opvoeden

Iedere ouder ervaart wel eens stress en spanning tijdens de opvoeding. Als ouder heb je vele ballen in de lucht te houden, zeker als je meerdere kinderen hebt, een baan hebt, sociale contacten wilt onderhouden en/of er bijzonderheden zijn in het gedrag van je kind, jezelf of je partner. Er kan hierdoor soms (te) veel van je gevraagd worden waardoor je niet reageert op je kind zoals je dat eigenlijk zou willen.

 

Training

De training Mindful Opvoeden is geschikt voor ouders met kinderen van 0-19 jaar die zich meer ontspannen willen voelen in de opvoeding. Deze aandachttraining is gericht op bewustwording en ontspanning in alledaagse stressvolle opvoedsituaties. Je krijgt handvatten om als ouder om te kunnen gaan met opvoedstress. Hierdoor kun je een buffer ontwikkelen tegen stressvolle opvoedingssituaties en breng je kalmte in het gezin.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst na 2 maanden. De training wordt in een kleine groep gegeven waarbij de deelnemers dagelijks thuis oefenen. Voor de training hebben we een kennismakingsgesprek waarin je informatie krijgt over de training en we kijken naar wat je wilt bereiken.

In deze training komt het volgende aan bod:

  • Begeleide aandacht- en concentratieoefeningen met de focus op het lichaam in plaats van op (pieker)gedachtes.
  • Bewegingsoefeningen gericht op het ervaren van rust en stellen van grenzen.
  • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten.
  • Uitwisselen van ervaringen in de groep.
  • Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te kunnen oefenen en rust en plezier in het dagelijks leven vast te houden.

 

Resultaten

Deze aandachttraining voor ouders is wetenschappelijk onderzocht. Mindful Opvoeden blijkt belangrijke positieve effecten te hebben op de opvoeding, opvoedingsstress en verbetering in de relatie ouder-kind. Het draagt bij aan de mogelijkheid te ontspannen en verhoogt het gevoel van energie, levenslust en geluk.

 

Praktisch

De training duurt 2 uur per bijeenkomst en vindt plaats in het Libra Yogahuis in Kampen op de woensdagen 3-10-17-31 oktober en 7-14-21-28 november van 19.15-21.15 uur. Na 2 maanden volgt een terugkombijeenkomst.

De kosten bedragen € 295,- voor 9 bijeenkomsten, een intake-gesprek en het bijbehorende boek 'Mindful Ouderschap - werkboek voor ouders'  (t.w.v. € 17,99). Overige materialen en thee zijn aanwezig tijdens de training.

Neem contact op voor aanmelding of meer informatie.

 

Leestips

'Mindful Opvoeden in een druk bestaan' en 'Mindful Ouderschap - Werkboek voor ouders' behorend bij de training. Beide boeken zijn geschreven door Susan Bögels (grondlegger van de methode Mindful Parenting).

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

Mindful opvoeden in een druk bestaan - Susan Bögels  

Cursus | Agenda

09-10-2018 | 22:06 uur

In de herfstvakantie WOBBELYOGA: woe. 24 okt. vanaf groep 3 t/m 16 jaar!

21-09-2018 | 09:41 uur

Maandag 1 oktober start Mindfulness voor jongeren 'Aandacht werkt!' 

21-09-2018 | 09:41 uur

Woensdag 3 oktober start training Mindful Opvoeden

20-09-2018 | 20:31 uur

Zondag 30 september SUP Yoga op het Heerderstrand 

20-09-2018 | 20:30 uur

Zondag 7 oktober Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis