logo

Mindful Kinderyoga

 

Wat is Mindful Yoga?

Mindful yoga is een combinatie van yoga met concentratieoefeningen vanuit de mindfulness. De nadruk ligt op aandacht. Aandacht voor de beweging, de adem, in- of ontspanning. Er wordt geleerd om bewust te bewegen en de oefeningen zijn rustiger dan in algemene yogalessen gebruikelijk kan zijn.  

Een groot deel van de les bestaat uit het doen van yogahoudingen. Dat noemen we asana's. Dit doen we spelenderwijs, waarbij we soms liggen, maar ook zitten en staan. Er is ook veel tijd voor ontspannende spelletjes en aandachtoefeningen. Door elementen uit de mindfulness toe te passen in de lessen kunnen kinderen leren omgaan met lastige (pieker)gedachten, nare gevoelens en zich beter te concentreren. 

De oefeningen zijn niet prestatiegericht. De lessen zijn positief en hebben verschillende doelen om het welzijn van de kinderen en jongeren te vergroten, zoals bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, samenwerken, inzicht, kracht, aandacht en liefde voor jezelf, lekker in je lijf voelen.

 

Mindful Kinderyoga: 6-12 jaar, vrijdagmiddag Libra Yogahuis Kampen

Hoe jong ze ook zijn, van kinderen wordt altijd iets verwacht. Of het nu thuis is, op school of de sportclub; kinderen kunnen al jong een volle agenda hebben of het gevoel hebben dat ze vanalles 'moeten'. Dat kan onrust geven en leiden tot allerlei gedragingen, van heel stil en moe tot juist heel erg druk. Yoga is er voor iedereen, of je nu lenig, druk of rustig bent of niet. Yoga kan helpen meer rust te vinden in het lijf, het hoofd en het alledaagse leven. Het kan je helpen wat lekkerder in je vel te komen zitten.

De verschillende bewegingsoefeningen, aandacht- en stiltespelletjes die de kinderen doen, sluiten aan bij hun leeftijd. Ook laat ik de kinderen droomavonturen beleven (liggend op de mat wegdromen onder een zachte deken). In de lessen maak ik veelal gebruik van thema's die met de natuur te maken hebben, zoals de seizoenen, zee en zon, maan en sterren, wolken, bloemen en bomen, dieren. Maar ook thema's als het circus, indianen, Pippi Langkous avonturen of liefde komen langs. Iedere les is het thema weer een verrassing voor de kinderen!

De structuur van de les is wel iedere les hetzelfde. We hebben eerst een gesprekje over het thema en gaan daarna altijd rustig stil zitten en luisteren, opwarmen en bewegen, houdingen doen, soms massagespelletjes doen, adem- en concentratiespelletjes doen en we beleven altijd een droomreis. De laatste les voor een vakantie is altijd een speciale yogaspelles!

Er is een groep voor kinderen uit de groepen 3-4 en een aparte groep voor de kinderen uit de groepen 5-6-7. De bewegingen en gesprekjes worden afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen.

Kijk bij lesrooster voor de data en tijdstippen. Heb je, of heeft uw kind, mogelijk interesse, laat het me weten!

Voor vragen kan ik natuurlijk gemaild of gebeld worden. Aanmelden kan via aanmelden cursus of via e-mail. Geef hierbij dan de naam en leeftijd van het kind aan. Ik stuur altijd een bevestiging van deelname. Ook zal ik contact opnemen als een cursus onverhoopt niet door kan gaan wegens te weinig aanmeldingen of de groep juist al vol zit. 

 

       

 

 

Cursus | Agenda

02-11-2018 | 16:55 uur

Zaterdag 8 december Ouder-Kind Yoga in het Libra Yogahuis!